ma 12jun2017

Van 19:15 tot 22:00

in

€ 7,50

Uitnodiging

Stoïcijnse Levenskunst

Gemoedsrust: evenveel geluk als wijsheid


met

Miriam van Reijen


Wanneer? maandag 12 juni 2017
Waar? Hotel Heidehof, Golfbaan 1, 8445 SR Heerenveen
Ontvangst: vanaf 19:15 uur let op, we beginnen om 19.45 uur
Aanvang: 19:45 uur
Pauze: 20:45 ‑ 21:15 uur
Kosten: € 7,50 (inclusief 1 drankje)
Aanmelden: zie onderaan

Beste lezeres,

Wij zijn verheugd op 12 juni a.s. te verwelkomen: Miriam van Reijen, praktisch filosofe en schrijfster van o.a. ‘Stoïcijnse levenskunst: evenveel geluk als wijsheid’.

Programma
‘Mensen worden niet onrustig en ongelukkig door de dingen die hen overkomen, maar door hun gedachten daarover. Irrationele gedachten verstoren de gemoedsrust omdat ze irritatie, angst, teleurstelling en schuldgevoel veroorzaken. Deze emoties hebben op zich geen enkele positieve functie. Filosoferen, dat wil zeggen kritisch denken, kan hier verandering in brengen.

Die emoties ontstaan door onware gedachten die door kritisch denken verdwijnen. Met inzicht en vanuit gemoedsrust kunnen ambitie en moed in de praktijk ook meer tot stand brengen. Wie onder alle omstandigheden de gemoedsrust wil bewaren, kan terecht bij de Stoïcijnse levenskunst van onder meer Epicurus, Seneca, Epictetus, Spinoza en Sartre.’

Dr. Miriam van Reijen, zelf overtuigd stoïcijn, vertelt aan de hand van deze filosofen met enthousiasme, humor en aan de hand van alledaagse voorbeelden hoe dit mogelijk is. Zij is o.a. docent aan het HOVO van de Universiteit Nijmegen en Tilburg en aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden. Zij publiceerde o.a. ‘Filosoferen over emoties’ (1995) en ‘Emoties. Van stoïcijnse apatheia tot heftige liefde’ (red.) Uitg. Klement, Kampen, 2005. In 2016 kwam haar meest recente boek uit, ‘Stoïcijnse levenskunst: evenveel geluk als wijsheid’, dat in 2017 op de longlist van de 20 beste Nederlandstalige, filosofische boeken stond.

Meer informatie over Miriam en haar activiteiten is te lezen op www.miriamvanreijen.nl.

Aanmelden voor deze avond
Belangstellenden voor deze avond kunnen zich tot uiterlijk 10 juni aanmelden met het formulier onderaan deze uitnodiging. De bijdrage voor de avond is € 7,50 p.p. Graag dit bedrag tegelijk met je aanmelding overmaken op rekening IBAN NL75RABO0348354126 van Stichting De Vrouwenkamer (LET OP: nieuwe tenaamstelling!), onder vermelding van 12 juni 2017 én je eígen (!) naam. Vergeet dat laatste niet anders kunnen we je niet op de lijst plaatsen.

LET OP: dus én aanmelden én geld overmaken zorgt voor een juiste aanmelding.

Netwerktafel
Voor het netwerken willen we je aandacht vestigen op de ‘Netwerktafel’ waar je presentatiemateriaal over je bedrijf/activiteit kunt neerleggen.

Vooraf eten
Voor de liefhebbers is er weer een gezamenlijke maaltijd vooraf. Inloop 17:30 uur, aanvang 18:00 uur (kosten €17,50 excl. drankjes). Betaling graag contant of met pin ter plekke. Opgave hiervoor kan ook via het formulier onderaan.

Als je je hebt opgegeven voor de avond, rekenen we op je komst. Mocht je toch onverhoopt verhinderd zijn, dan graag even een berichtje naar het secretariaat of een telefoontje naar het secretariaat (tel. 06‑41156151).
Vanaf 2013 hebben we voor de duidelijkheid ook annuleringsvoorwaarden beschreven. Deze zijn te lezen op de website.
Je inschrijving is pas definitief als naast je aanmelding de bijdrage binnen is.

Voor de laatste informatie kun je ons ook altijd volgen op Twitter, Facebook of LinkedIn.

Hopelijk tot ziens op maandag 12 juni!

Groeten,
Froukje, Coby, Anneke, Jos, & Nanette

Registratie is niet meer mogelijk