do 19sep2019

Van 19.30 tot 22.30

in

€ 8,00 incl. 1 drankje

 

Geluk is niet gewoon  prof. dr. Meike Bartels  'geluksprofessor'

 

 We zijn blij met de grote belangstelling voor onze geluksavond, maar helaas betekent dit dat we nu vrouwen moeten teleurstellen, want alle 150 plaatsen zijn bezet en meer kunnen we niet plaatsen tot onze spijt. 

 

 

 

Direct naar de praktische informatie en het aanmeldformulier.

 

Programma-onderdelen:
Voor de pauze: presentatie Meike Bartels
Na de pauze: in gesprek met gelukscoach Marjolein Reurich, elkaar en Meike Bartels over ons eigen geluksgevoel.

Met prof. dr. Meike Bartels hebben we een internationale topper in huis
op het gebied van geluk en daar zijn we erg blij mee!

Wie is Meike Bartels
In 2016 werd Meike Bartels (1973) ze verkozen tot een van de 400 meest succesvolle vrouwen onder de 45 jaar in Nederland. Ze leidt en begeleidt verschillende onderzoeksprojecten om zicht te krijgen op de onderliggende bronnen van variatie op Welzijn. Als moeder van vier kinderen (in de leeftijd van 7 tot 13 jaar) hoopt ze bovendien vrouwelijke wetenschappers te inspireren een academische carrière na te streven en tegelijkertijd een gezin te stichten.

Meike Bartels is University Research Chair hoogleraar Genetica en Welzijn bij de Afdeling Biologische Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam. Na een stage bij het Queensland Institute of Medical Research in Brisbane, Australië, studeerde ze af in Biologische Psychologie aan de Vrije Universiteit en promoveerde ze in 2003. Voor haar promotieonderzoek bracht ze enkele maanden door aan het Virginia Institute of Psychiatric and Behavior Genetics, Richmond (VS). Ze publiceerde meer dan 200 artikelen in vaktijdschriften. Ze ontving een prestigieuze Europese beurs om verder te gaan met haar onderzoek over genetica en welzijn en ze ontving verschillende internationale onderscheidingen. 

Geluk is niet gewoon
De een geeft een 8 aan zijn leven de andere een 5. De een voelt zich bijna altijd gelukkig, de ander maar af en toe. Waar komen deze verschillen in geluksgevoel vandaan? En is er een link tussen geluk en mentale aandoeningen?

Aan de hand van de waardevolle data van tweelingen en hun familieleden laat professor Bartels zien dat verschillen in geluksgevoel voor een deel komen doordat mensen genetisch van elkaar verschillen. Bartels ontdekte dat de verschillen in geluksgevoel tussen mensen voor 40 procent bepaald worden door erfelijkheid en dus voor 60 procent door verschillen in invloeden uit de omgeving.

Met haar collega’s spart Meike Bartels over nieuwe onderzoeksideeën. Zo begonnen haar handen te jeuken toen ze hoorde van het onderzoek naar hoe de wereldbevolking scoort op depressie en geluk. “In Nederland scoren we heel hoog op depressie, maar we staan ook in de top 5 van geluk. De Scandinavische landen scoren laag op depressie en hoog op geluk, Engeland scoort op beide laag. Dat schreeuwt om vervolgonderzoek!”

Meer weten?

Hieronder vind je links naar interviews en artikelen.
‘Waarom mensen zijn zoals ze zijn?’
‘Wat kun je doen om gelukkiger te worden?’
‘Geluk is niet gewoon’

Gelukscoach Marjolein Reurich

Als gelukscoach helpt Marjolein Reurich mensen bij het vergroten van de kwaliteit van hun leven. Ze is niet alleen ervaringsdeskundige, maar verdiepte zich uitgebreid in het fenomeen geluk en volgde trainingen bij de bekende geluksambassadeur Leo Bormans.

Bij Marjolein geen vage verhalen, maar praktische handvatten waarmee je actief aan de slag gaat om je geluksniveau te verhogen. Het geeft haar veel voldoening mensen te ondersteunen bij het vervullen van hun wens zich gelukkig te voelen.

In de loop van de jaren heeft Marjolein daar zelf veel ervaring mee opgedaan. Na een carrière bij de politie begon ze haar persoonlijke zoektocht naar geluk en kwam ze onderweg verrassende dingen tegen. Ze nam pittige beslissingen en voelde zich er prima bij! Zo deed ze afstand van geld en een vast inkomen, studeerde af als counselor en volgde trainingen gelukskunde.

Marjolein Reurichs passie en missie zijn niet onopgemerkt gebleven: in april stond ze  met haar verhaal in de LINDA!

Informatie

- locatie hotel Heidehof - Golflaan 1 | 8445 SR Heerenveen

- kosten € 8,00 p.p. incl. 1 drankje

- muntjes voor drankjes kun je bij de balie van het hotel kopen à € 2,50 p.st.

- inloop 19.30 uur

- aanvang programma 20.00

 

Vooraf samen eten

- opgeven via aanmeldingsformulier

- kosten € 17,50 excl. drankjes

- ter plekke te betalen aan hotel Heidehof

- inloop maaltijd: 17.30 uur

- aanvang maaltijd: 18.00 uur

 

Aanmelden en betalen 

1. meld je aan via het formulier onderaan de pagina én
2. maak het bedrag over op NL75 RABO 034 835 4126
    - t.n.v. St. de Vrouwenkamer
    - o.v.v. 19 september 2019 én je eigen naam
3. let er s.v.p. op dat je beide doet:
    het formulier invullen én het bedrag overmaken

 

Netwerktafel
Voor het netwerken willen we je aandacht vestigen op de ‘Netwerktafel’ waar je presentatiemateriaal over je bedrijf/activiteit kunt neerleggen.

Tot slot
Je inschrijving is definitief wanneer je aanmelding én je betaling binnen zijn.

Als je je hebt opgegeven voor de avond, rekenen we op je komst. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag even een berichtje naar het secretariaat of een telefoontje naar het secretariaat (tel. 06‑145 765 24).
Vanaf 2013 hebben we voor de duidelijkheid ook annuleringsvoorwaarden beschreven.

Voor de laatste informatie kun je ons ook altijd volgen op Twitter, Facebook of LinkedIn.

Graag tot ziens op donderdag 19 september!

Groeten,
Froukje, Coby, Anneke, Jos en Anne-Marie

 

Aanmelden is niet meer mogelijk