wo 28feb2018

Van 19:15 tot 22:00

in

€ 7,00

Marian Mudder - Sofasessies

 

Wanneer: woensdag 28 februari 2018
Waar: Boekhandel Binnert Overdiep, Dracht 60, 8443 BS Heerenveen
Ontvangst: vanaf 19.15 uur
Aanvang: 19.45 uur
Pauze: 20.45 - 21.15
Kosten: € 7,- inclusief pauzedrankje
Aanmelden: niet meer mogelijk

In het voorjaar van 2017 schreef schrijfster en actrice Marian Mudder - bekend van o.a. Medisch Centrum West, Vrouwenvleugel, Baantjer en Flikken Maastricht - het boek Sofasessies. De ondertitel van het boek luidt: Hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet.
 

Een (psycho)therapeut zei haar dat ze 'zichzelf maar als invalide moest beschouwen’. Aangedaan door zoveel onbegrip over haar angsten en depressies besloot ze het boek Sofasessies te schrijven, over haar reis langs vele reguliere en alternatieve therapieën.

Het is een openhartig verhaal over emotioneel herstel. Inspirerend, geestig, herkenbaar, aangrijpend en vooral hoopvol. Bij ons komt ze erover vertellen. Ze legt uit waarom de therapieën niet hebben gewerkt en wat haar wél heeft geholpen.

 

Achtergrond
Mudder (59) groeide op in een Rotterdams gezin (jaren vijftig) Er werd hard gewerkt: niet lullen maar poetsen. Vader was gedeprimeerd en moeder was angstig. Mudder voelde zich een buitenstaander. In haar fantasie speelde ze voor Jane Bond en was ze getrouwd met Paul McCartney. Fantaseerde ze uit angst en eenzaamheid of was het was omdat ze zichzelf een spannender, avontuurlijker leven gunde?

Overleven
In werkelijkheid kan ze niet ‘leven’ en dat is wat ze juist zo graag wil. Haar angsten en depressies bevecht ze met zelfhulpboeken, therapieën, en door telkens relaties aan te gaan en te beëindigen. Alleen de relatie met Dennis duurt voort, maar dat is een vechtrelatie en Mudder ervaart hun beider opvliegendheid en emoties als ‘leven’. Er gebeurt tenminste wat.

Onbegrip
Mudders drang om het op te schrijven komt voort uit een opmerking van een therapeut die meent dat ze zichzelf maar als invalide moet beschouwen. Aangedaan door zoveel onbegrip begint ze aan Sofasessies. Hierin beschrijft ze haar jarenlange reis langs reguliere en alternatieve therapieën (o.a. psychotherapie, Speyertherapie, Transcendente meditatie, Reiki, Primal Scream, Avatar, Meditatie en Mindfulness). Ze doet dat heel openhartig, humoristisch en vol zelfspot. Alle methodes brengen haar wel iets, maar niet wat ze ervan verwacht.

Zoektocht
Uren en uren brengt ze door op de sofa’s van haar therapeuten, of  ligt ze op de grond, want zo zegt ze: ‘persoonlijke ontwikkeling vindt voor een belangrijk deel op de grond plaats’, en als ze dan (weer) moet constateren dat de therapie ‘vast wel goed is’, maar niet voor haar, geeft ze niemand de schuld, ook zichzelf niet.

Juiste spoor
Tijdens haar zoektocht gaat haar leven wel gewoon door. Ze acteert in theater- en tv-series, en heeft diverse relaties. Ze verliest ook nog een goede vriendin aan kanker, maar na veel psychologische omzwervingen komt ze op het spoor van wat haar wél helpt. Sofasessies is inmiddels ook verwerkt tot theatervoorstelling. Tot en met 19 mei 2018 toert Mudder door het land.

Meer weten? Kijk op www.marianmudder.nl

 


Aanvullende informatie

Belangstellenden voor deze avond kunnen zich tot uiterlijk 27 februari aanmelden via het formulier onderaan de pagina

De bijdrage voor de avond is € 7,- p.p. inclusief pauzedrankje.

Maak dit bedrag tegelijk met je aanmelding over op rekening
NL75 RABO 0348 354 126 van Stichting De Vrouwenkamer.

Zet erbij: 28 februari én je eigen naam. Erg belangrijk voor ons, anders weten we niet welke naam bij welke betaling hoort. 

Je inschrijving is definitief wanneer zowel je aanmelding als je betaling binnen is.


Netwerktafel
Voor het netwerken willen we je aandacht vestigen op de ‘Netwerktafel’ waar je presentatiemateriaal over je bedrijf/activiteit kunt neerleggen. Mocht er na afloop nog materiaal over zijn, wil je dat dan weer meenemen? Anders moeten wij het weggooien en dat zou jammer zijn.

Vooraf eten  
Er is deze keer geen gezamenlijke maaltijd vooraf.

Verhindering
Als je je hebt opgegeven voor de avond, rekenen we op je komst. Mocht je toch onverhoopt verhinderd zijn, dan graag een berichtje naar het secretariaat (tel. 06‑41156151 of secretariaat@vrouwenkamer.nl).

Vanaf 2013 hebben we voor de duidelijkheid ook annuleringsvoorwaarden beschreven. 


 

Aanmelden is niet meer mogelijk